Report

Tygři rozhodli vyrovnaný souboj s Plzní v třetí třetině

Plzeň/Liberec - Zápas Tygrů s Plzní nabídl velmi vyrovnanou podívanou, které kralovali hlavně oba brankáři. Ještě před třetí třetinou panovalo vyrovnané skóre, v závěrečné části ale Severočeši zásluhou Jayce Hawryluka utkání zvrátili na svou stranu a nakonec zvítězili 3:1. V libereckém brankovišti poprvé od začátku nastoupil Lukáš Pařík, který se s 32 úspěšnými zákroky stal jednou z ústředních postav duelu.

Lukáš Pařík měl napilno hned od začátku, poradil si ale jak se střelou Filipa Jansy, tak i s přečíslením Petra Straky a zakončujícího Ondřeje Matýse. Na druhé straně byl nejblíže gólu Adam Najman, z dobré pozice však orazítkoval jen tyč. V závěru úvodní dvacetiminutovky se ještě ve velké příležitosti objevil Michal Bulíř, ani on ovšem skóre neotevřel, a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu,

V druhé třetině už jsme se gólu dočkali. Oscar Flynn si vyměnil kotouč s Adamem Najmanem a následně krásně našel T.J. Melancona, který už se nemýlil. Vedení však Tygři dlouho neudrželi. Jan Schleiss přihrál Tomáši Mertlovi, jenž sice Paříka na poprvé nepřekonal, poté ale objel branku a kotouč šikovně poslal do sítě. Před závěrečnou částí hry tak bylo vše otevřené.

Rozhodující moment zápasu přišel v 46. minutě. Vojtěch Budík v přesilovce přenesl hru na levou stranu, kde se do kotouče opřel Jayce Hawryluk a tvrdou ránou poslal Tygry znovu do vedení. Plzeňští se nevzdali a tlačili se za vyrovnáním, přes pevnou libereckou obranu se ovšem těžko dostávali k větším šancím. V závěru to zkusili i v šesti a risk jim nevyšel. Jakub Rychlovský vybojoval kotouč pro Oscara Flynna, jenž gólem do prázdné branky upravil na konečných 1:3.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to těžké utkání, domácí hráli velmi bruslivý hokej. My jsme s naším výkonem ale maximálně spokojení, navíc nám skvěle zachytal brankář Pařík. Odvedli jsme poctivý výkon, hráli jsme celoplošný hokej, byli jsme silní v osobních soubojích. Jsme šťastní po výborném výkonu za tři body, velice si jich ceníme a vážíme."
Petr Kořínek
HC Škoda Plzeň
„Zápas se nám nepovedl. Liberec měl lepší pohyb. Na začátku utkání jsme měli dvě oslabení, čímž jsme soupeře nastartovali. Dlouho jsme si koledovali o branku, kterou jsme nakonec také ve druhé třetině dostali. Podařilo se nám vyrovnat, bojovali jsme, ale ve třetí třetině jsme zase udělali zbytečný faul, který Liberec potrestal. Nepředvedli jsme dobrý výkon, to musíme uznat."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner